Bachata Fusion

Bachata Fusion

€50

/ cursus

€50

/ cursus

€50

/ cursus

€50

/ cursus

€120

/ cursus

€120

/ cursus

Wat is Bachata Fusion?

Bachata, een levendige en gepassioneerde Latijnse dansstijl, is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Deze veelzijdige dans kan zowel met een partner als solo worden uitgevoerd. Het basisvoetwerk bestaat uit drie stappen opzij gevolgd door een tik op tel vier, vergezeld van een sensuele heupbeweging. Met zijn groeiende populariteit heeft Bachata zich ontwikkeld tot verschillende variaties, waaronder Dominicaanse, Sensuele, Urban, Romantische, Moderne en de nieuwste toevoeging, Bachata Fusion. Bachata wordt nu beschouwd als een van de populairste sociale dansen ter wereld en wordt beoefend door dansers van alle niveaus en achtergronden.

Dominicaanse Bachata staat bekend om zijn ongelooflijk leuke en energieke voetenwerk en sensuele heupbewegingen.

Romantische Bachata staat bekend om zijn soepelheid met een langzamer tempo van de Bachata muziek. Dansers voeren prachtige draaipatronen uit met romantische bewegingen en grepen.

Moderne Bachata is vergelijkbaar met Romantische Bachata met zijn zachtheid en gedanst op een langzamer tempo van de muziek. Moderne Bachata is echter beïnvloed door Hedendaagse dans, die zeer elegant en stijlvol is. Veel hedendaagse danstechnieken worden gebruikt in dit type Bachata, waaronder trucs, dips en lichaamsbewegingen.

Sensuele Bachata is, zoals de naam al doet vermoeden, een dans die unieke lichaamsisolaties gebruikt met verschillende snelheden van Bachata muziek. Het wordt beschouwd als een van de meest sensuele en gepassioneerde dansen in de sociale danswereld.

Urban Bachata is een nieuwere stijl die elementen van HIP-HOP, streetdance en lyrische technieken in Bachata verwerkt. Urban Bachata dansers experimenteren graag met dansen op verschillende soorten muziek en beperken zich niet alleen tot Bachata muziek. DJ’s gebruiken ook “TOP HIT” nummers uit verschillende genres zoals pop, hiphop en RnB en remixen deze door er Bachata beats aan toe te voegen. Bijvoorbeeld; Dance Monkey (Bachata Version)- bewerkt door Valerio El Director.

BACHATA FUSION is een mix van alle Bachata dansstijlen. Het is speels, leuk, sensueel, gepassioneerd, elegant en energiek allemaal tegelijk.

Sociaal dansen is populair over de hele wereld, en je hoeft niet 100 verschillende talen te leren om te kunnen reizen. Dansen is een universele taal die overal gebruikt kan worden.

 

Voor meer informatie over deze stijl, neem gerust contact met ons op!

Bachata FUSION