Salsa LA & NY

Salsa LA & NY

€50

/ cursus

€50

/ cursus

€50

/ cursus

€50

/ cursus

€120

/ cursus

€120

/ cursus

Salsa dansen

Bij dansschool Latin Secrets in Breda geloven we in het geven van een complete dansopleiding aan onze studenten om salsa te kunnen dansen. We moedigen al onze leerlingen aan om de vaardigheid te ontwikkelen om in beide stijlen te dansen namelijk, Salsa LA (On1) en Salsa NY (On2). (Lees hieronder de verschillen over beide stijlen)

Ons lesprogramma salsa dansen begint met het basisniveau, waar we ons richten op het aanleren van Salsa LA (On1) als basis. Naarmate studenten vorderen naar het intermediate niveau, introduceren we Salsa NY (On2), waardoor ze hun repertoire kunnen uitbreiden en beide stijlen met vertrouwen kunnen dansen.

Overstappen van dansen op Salsa LA naar Salsa NY kan in het begin een uitdaging lijken, vooral als het op tellen aankomt. We verzekeren je echter dat je met oefening en begeleiding van onze ervaren instructeurs de overgang snel onder de knie zult krijgen. Onze instructeurs geven duidelijke uitleg en oefeningen om je te helpen de andere timing en het ritme te herkennen.

We begrijpen dat tellen in een nieuwe stijl een aanpassing kan zijn, maar wees gerust, het wordt een tweede natuur met tijd en oefening. Al snel zul je merken dat je zowel Salsa LA als Salsa NY met elegantie en souplesse danst.

Door beide salsa stijlen te leren dansen, breid je niet alleen je dansrepertoire uit, maar krijg je ook meer begrip en waardering voor de nuances van salsa. Het opent een wereld van mogelijkheden, waardoor je je kunt verbinden met een breder scala aan dansers en muziek.

Bij dansschool Latin Secrets zijn we toegewijd aan het bieden van een ondersteunende en inclusieve leeromgeving. Onze instructeurs zijn gepassioneerd om je te helpen je vaardigheden te ontwikkelen en je dansdoelen te bereiken. Wij geloven dat je met toewijding en oefening een veelzijdige danser kunt worden die kan genieten en zich kan uitdrukken in dansen van zowel Salsa LA als Salsa NY.

Wat is Salsa LA?

Salsa LA is een stijl van salsadansen die is ontstaan in Los Angeles, Californië. Deze stijl wordt gekenmerkt door zijn soepele en vloeiende bewegingen en door de integratie van verschillende danselementen uit verschillende stijlen zoals ballroom en hiphop. Salsa LA staat bekend om het samenspel met partners, waarbij de dansers samenwerken om een naadloze en dynamische dans te creëren. Daarnaast staat Salsa LA ook bekend om het gebruik van draaien en draaien, wat bijdraagt aan het dynamische en visueel verbluffende aspect van de dans.

Salsa LA wordt vaak gedanst op een grote diversiteit van salsa muziek, waaronder traditionele salsa maar ook modernere salsa nummers met een mix van andere genres. De stijl wordt meestal gedanst in een club, met een live band of DJ die de muziek verzorgt.

 Salsa LA is een populaire dansstijl over de hele wereld, met veel salsaclubs en dansscholen die lessen en workshops aanbieden. Het is een geweldige manier om actief te blijven en te socialiseren met anderen terwijl je een nieuwe vaardigheid leert. Met zijn soepele en vloeiende bewegingen, en de toegevoegde draaibewegingen, is Salsa LA een geweldige manier om jezelf te uiten en plezier te hebben op de dansvloer.

Over het geheel genomen is Salsa LA een leuke en opwindende stijl van salsadansen die voor elk wat wils biedt, of je nu een beginner of een ervaren danser bent. Met de nadruk op partnerwerk, vloeiende bewegingen en draaien en draaien is het een geweldige manier om jezelf uit te drukken en plezier te hebben op de dansvloer, waarbij je een dynamische en visueel verbluffende dans creëert.

Wat is Salsa NY?

Salsa NY, ook wel bekend als Salsa On 2, is een soort Latin-dans die is ontstaan in New York City en al snel een populaire toevoeging werd aan de sociale danswereld. De stijl wordt gekenmerkt door de nadruk op de tweede tel van de muziek, bekend als “on 2”, en het gebruik van een lineair danspatroon, waarbij paren binnen een beperkte ruimte dansen om botsingen op de dansvloer te voorkomen.

 Een van de belangrijkste kenmerken van Salsa NY zijn de soepele en elegante bewegingen, die worden bereikt door nauwkeurig voetenwerk en prachtige draaipatronen. Dansers gebruiken vaak ingewikkelde arm- en lichaamsbewegingen om een laag complexiteit en flair aan hun optreden toe te voegen.

 In tegenstelling tot andere salsastijlen, zoals Salsa LA, legt Salsa NY meer nadruk op de rol van de leider in de dans. De leider is verantwoordelijk voor het initiëren en begeleiden van de beweging en de flow van de dans, terwijl de volger reageert met vloeiende en sierlijke bewegingen.

Salsa NY is een leuke en energieke dans die zich blijft ontwikkelen en aanpassen aan nieuwe invloeden en trends. De dans is een geweldige manier om actief te blijven, nieuwe mensen te ontmoeten en verschillende culturen te ervaren. Bovendien is Salsa NY een perfecte dansstijl om een feest of evenement met vrienden en familie bij te wonen, omdat het een van de meest sociale en interactieve dansstijlen is. Sociale dansen zijn populair over de hele wereld. Je hoeft niet 100 verschillende talen te leren om te reizen. Dansen is een taal die je overal kunt gebruiken.

 

Voor meer informatie over deze stijlen, neem gerust contact met ons op!